Haluatko tehdä itse oman kirjanpitosi?

-Onnistuu! Täsmäkoulutan sinut hoitamaan oman yrityksesi asiat säntillisesti

 

NovaVentura Oy lanseeraa uuden palvelun, joka on suunnattu pienyrittäjille, jotka haluavat tehdä itse oman kirjanpitonsa. Tarjoan tiiviin paketin kirjanpidon perustietoa ja luomme kunkin yrityksen toimintaan sopivan tilikartan ja kirjausohjeet. Pakettiin kuuluu:

1. Henkilökohtainen yksityisopetus kahdenkertaisen kirjanpidon saloihin keskittyen vain olennaisiin, sinun oman yrityksesi kannalta tärkeisiin asioihin

2. Harjoitteluvaiheen jälkeen tehdyn kirjanpidon tarkistus, korjaus ja tilinpäätösviennit.

Uusille yrittäjille voidaan luoda yksinkertaiset myyntilaskupohjat ja taloushallinnon rutiinit, joilla kuitit pysyvät järjestyksessä heti alusta alkaen. Tarvittaessa voit ostaa myös lisäkonsultointia tasekirjan ja veroilmoituksen tekemiseen tai konsultointia tilikauden aikana nouseviin erityiskysymyksiin. Koulutus sopii itsensä työllistäville toiminimille ja pienille osakeyhtiöille, joiden toiminta on yksinkertaista.

Paketin hinta on 525 euroa + alv 24%, sisältäen:

 • alkupalaveri 30 min puhelimessa + yrityksen "papereihin" tutustuminen
 • 5 tuntia yksityisopetusta oman yrityksen käytännön kirjanpitoa  
 • tilikauden lopuksi kirjanpidon tarkistus, mahdolliset korjaukset sekä tilinpäätösviennit: kesto 1,5 tuntia

Koska kurssi toteutetaan räätälöitynä yksityisopetuksena, yrittäjä voi luottamuksellisesti kysyä mitä tahansa omaan toimintaan liittyvää paljastamatta mitään mahdollisille kilpailijoille tai asiakkaille. Kouluttajaa sitoo vaitolovelvollisuus ja kaikki koulutuksen aikana esille tulevat asiat pysyvät luottamuksellisina.

Kurssissa ei ole mitään turhaa: kaikki liittyy juuri sinun yrityksesi toimintaan, harjoitusmateriaali on oikeita tositteita sinun yrityksesi mapeista ja koulutuksessa painotetaan käytännön tekemistä yleisluontoisen puheen sijaan. Kurssin aikana saat yksinkertaiset kirjalliset ohjeet kirjausten tekemiseen, jonka lisäksi teet omia muistiinpanoja niistä asioista, jotka sinulle ovat tärkeitä muistaa. Kurssi toteutetaan kahtena eri päivänä, koska on mahdotonta omaksua tarvittavaa määrää tietoa ilman mahdollisuutta rauhassa "puuhastella" oman kirjanpidon parissa saatua tietoa sulatellen. Ensimmäisen koulutuspäivän jälkeen yrittäjä harjoittelee kirjanpitoa kotonaan ja palaa tarkistuttamaan työnsä. Yleensä tässä vaiheessa on herännyt myös lisäkysymyksiä, joita ei aluksi olisi osannut edes kysyä.

Mikäli tarvitset apua palkanlaskennassa, tutustu Palkanlaskennan pikakurssiimme, hinta alkaen 150 euroa + ALV 24%

Ota yhteyttä ja kysy lisää: katia.enbuske @ talousverkko.fi tai puh. 040 7308295
 

Koulutuksen hyödyt

 1. Itse tekemällä säästää rahaa, mutta huonosti tai väärin tekemällä päätyy maksamaan liikaa veroja tai jopa sakkoja ja veronkorotuksia sekä mahdollisesti vielä maksamaan ison laskun tilitoimistolta, joka joutuu korjaamaan kirjanpidon tai tekemään sen kokonaan uudestaan.
   
 2. Kun ymmärtää oman yrityksen toimintaa kirjanpidon näkökulmasta, saa paremmin kontrolliin koko liiketoiminnan: ymmärtää, mikä konkreettisessa toiminnassa vaikuttaa lukuihin, mitä saa ja ei saa vähentää, millainen kate omalla toiminnalla on ja mitä pitää ottaa huomioon, kun suunnittelee uusia kuvioita.
   
 3. Verottajan, vakuutusyhtiöiden ja muiden virallisten tahojen kirjeet ja ohjeet tulevat ymmärrettävämmiksi: aina ei tarvitse edes soittaa kirjanpitäjälle, jos osaa etsiä tiedon Verottajan sivuilta ja osaa tulkita ohjeen oman toiminnan kannalta
   
 4. Hankittu tieto ei koskaan katoa, vaan kasvaa: alkuinvestoinnin jälkeen tiedot ovat päässäsi "ikuisesti" ja jokainen kuluva kuukausi ja vuosi lisää tietomäärääsi ja varmuuttasi. Ensimmäisenä vuonna saatat vielä tarvita apua tilinpäätöksessä ja veroilmoituksessa, toisena vuonna et ehkä enää. Kolmantena vuonna olet jo rutinoitunut ja alat muistaa, mitä pitikään tehdä. Halutessasi voit vuosittain sopia kouluttajan kanssa tapaamisen, jossa tarkistetaan tekemäsi kirjaukset. Koulutuksessa opit tekemään kirjaukset niin standardisoidusti, että niiden tarkistaminen on helppoa kenelle tahansa kirjanpitäjälle.
   
 5. Jos myöhemmin toiminta kasvaa niin, että aikaa kirjanpidon tekemiseen ei enää ole, on helpompi löytää asiantunteva tilitoimisto: materiaalisi on moitteettomassa järjestyksessä ja osaat arvoida kirjanpitäjän asiantuntevuutta ihan eri tasolla, koska puhut hänen kanssaan enemmän "samaa kieltä". Osaat esittää oikeanlaisia kysymyksiä, ymmärrät vastaukset, vaikka ne sisältävätkin kirjanpidon jargonia  ja pystyt seuraamaan, että tilitoimiston tuottamat raportit todella vastaavat liiketoimintaasi. Tarvittaessa pystyt puuttumaan kirjanpitoon, jos esimerkiksi huomaat, että tilitoimisto on ymmärtänyt jotain väärin ja merkinnyt kulun väärään paikkaan. Ymmärrät myös paremmin, mitä kirjanpito vaatii ja mikä siinä vie aikaa. Osaat järjestellä materiaalisi mahdollisimman kustannustehokkaaksi ja selkeäksi kirjanpidon kannalta. Tuloksena on kokonaisvaltaisesti laadukkaampi kirjanpito, parempi kirjanpitäjä-asiakasuhde ja halvempi hinta sinulle myös jatkossa.
   

Kurssin rakenne ja aikataulu

Kurssi on kolmivaiheinen: ensimmäisellä tapaamisella opetellaan perusteet ja aloitetaan kirjanpidon kirjausten tekeminen. Kouluttajan kanssa yhdessä tehdään ensimmäisten 1-2 kuukauden kirjaukset, numeroidaan kuitit ja varmistetaan, että yrittäjä on ymmärtänyt kirjanpidon perusperiaatteet. Tämän jälkeen yrittäjä lähtee tekemään "kotitehtäviä". Seuraavalla tapaamisella tarkistetaan kotona tehty työ, tehdään korjaukset ja annetaan lisäohjeita ilmenneisiin erikoistilanteisiin. Käytäntö on osoittanut, että kirjanpitoa alkaa ymmärtää kunnolla vasta, kun sitä on tehnyt itse jonkin aikaa ja tehdessä herää useita lisäkysymyksiä, joita ei aluksi olisi tullut edes mieleen. Näitä kysymyksiä käsitellään jälkimmäisessä tapaamisessa. Kolmas tapaaminen on tilikauden päättymisen jälkeen: käymme läpi mahdolliset toimintakauden aikana esille tulleet kysymykset, teemme tarvittavat korjaukset ja tilinpäätösviennit. Jos aikaa jää, voidaan tehdä myös veroilmoitus tai asiakas voi ostaa lisäaikaa veroilmoituksen tekemiseen.

Koulutukseen tullessaan yrittäjällä tulisi mielellään olla 2-3 kuukauden edestä materiaalia, jolla harjoitella. Materiaali koostuu yrittäjän toiminnan tuottamasta kirjanpitomateriaalista: myyntilaskuista, ostolaskuista, käteiskuiteista ja tiliotteista. Yrittäjä saa koulutuksen aikana kysyä mitä tahansa omaan toimintaan tai tuleviin suunnitelmiin liittyviä kirjanpidollisia kysymyksiä.

Koulutuspäivät voidaan sijoittaa peräkkäin, esim. maanantai + tiistai tai kakkososa voidaan sijoittaa parin viikon tai muutaman kuukauden päähän. Kolmas osa on vasta tilikauden päättymisen jälkeen.

OSA 1: Kesto n. 3 tuntia ja sisältää kahdenkertaisen kirjanpidon perustiedot, tärkeän terminologian, sekä ilmaisen kirjanpito-ohjelman (Tilitin) käytön opetuksen. Käydään läpi yrityksen oma liiketoiminta kirjanpidon näkökulmasta, luodaan tilikartta ja harjoitellaan kirjausten tekemistä oikean materiaalin kanssa. Yrittäjä jatkaa kirjausten tekemistä kotonaan omalla ajallaan. 

OSA 2: Kesto n. 2 tuntia. Yrittäjä palaa tarkistuttamaan tekemänsä kirjanpidon ja kouluttaja tekee mahdolliset korjaukset ja neuvoo jatkon suhteen. Osa 2 voidaan toteuttaa heti seuraavana päivänä tai muutaman kuukauden päästä, kun yrittäjä on saanut harjoitella omillaan ensin. 

OSA 3: Kesto n. 1,5 tuntia. Käymme läpi mahdolliset toimintakauden aikana esille tulleet kysymykset, teemme tarvittavat korjaukset ja tilinpäätösviennit. Jos aikaa jää, voidaan tehdä myös veroilmoitus tai asiakas voi ostaa lisäaikaa veroilmoituksen tekemiseen.
 

Palkanlaskennan pikakurssi

Mikäli tarvitset palkanlaskennan osaamista, voit kysyä myös erillistä pikakurssia siihen. Kurssilla saat kätevät pohjat palkkojen laskemiseen, sekä muistilistan työnantajan velvoitteista: käymme läpi mitä pitää ilmoittaa, minne ja koska, sekä mitä maksuja pitää tilittää ja kenelle. Käymme läpi myös henkilöstökulujen budjetointia, työsopimusjuridiikkaa ja TES-asioita. Kurssin jälkeen osaat laskea, paljonko työntekijästä koituu kustannuksia ja millaisella sopimuksella työntekijä kannattaa palkata, jotta yrityksellä on varaa ulkopuoliseen työvoimaan. Osaat laskea työntekijöiden palkat, sekä tehdä ilmoitukset Verottajalle, eläkeyhtiölle ja vakuutusyhtiöille vaadittujen aikataulujen mukaisesti. Kurssilla opettelemme käyttämään ilmaista Palkka.fi-ohjelmaa palkkalaskelmien luomiseksi. Kirjanpito-kurssin käyneille opastetaan myös, miten palkkakulut ja palkkojen sivukulut tulee merkitä kirjanpitoon, miten niitä seuraataan kirjanpidossa ja miten ne ilmoitetaan tilinpäätöksessä.

PALKANLASKENNAN PIKAKURSSI: Erillinen kokonaisuus, kesto 2-3 tuntia, riippuen tarvitseeko yrittäjä pelkästään palkanlaskennan perusosaamisen vai myös kirjanpidon osaamisen palkkojen osalta. Hinta 2 tunnin kurssista 150 euroa + ALV 24% ja 3 tunnin kurssista 225 euroa + ALV 24%
 

Kouluttajasta

Kouluttajana toimii Katia Enbuske, joka ennen tilitoimistouraansa on toiminut yrittäjänä muilla aloilla ja omistanut useamman oman yrityksen. Yrittäjätaipaleensa hän aloitti 19 vuotta sitten toiminimellä ja perusti seuraavana vuonna osakeyhtiön, sitten toisen ja kolmannenkin. Katia oppi toimitusjohtajana lukemaan kirjanpidon raportteja sujuvasti, mutta oli yllättynyt, miten uusi maailman aukeni, kun hän siirtyikin raporttien tuottajaksi. Katia pitää vahvuutenaan, että hän ymmärtää sekä konkreettista liiketoimintaa, että siihen liittyviä numeroita yhtä hyvin ja osaa kommunikoida asiakkailleen "arki-kielellä", eli selittää, miten liiketoiminnan luvut ovat muodostuneet. Katia muistaa hyvin tuoreen yrittäjän "kuittiahdistuksen", mutta toisaalta tietää, että siitä voi päästä eroon ja kannustaa kaikkia yrittäjiä ottamaan selvää kirjanpidon perusteista, sekä opettelemaan lukemaan tuloslaskelman ja taseen antamaa tietoa. Tilitoimistoasiakkaana hän oli tarkka numeroista ja osasi havaita, jos kirjanpidon raporteissa oli jotain "outoa". Katia suosii avointa ja keskustelevaa tilitoimistosuhdetta ja selittää mielellään asiakkailleen, mitä on kirjanpidossa tehnyt ja miksi. 

 

Asiakaspalautteet

Joogakoulu Purna Yogan Hans Moberg kävi koulutuksen alunperin vuonna 2018, jonka jälkeen olemme tavanneet yhdessä kerran vuodessa tilinpäätösaikaan, jolloin tarkistan kaikki kirjaukset mistä asiakkaalla on kysymyksiä, teemme yhdessä tilinpäätösviennit ja veroilmoituksen. Kaiken muun asiakas tekee vuoden aikana itse. Tässä joogakoulu Purna Yogan Hans Mobergin kokemus räätälöidystä täsmäkoulutuksesta:

"Olen pienyrittäjä joka haluaa tehdä kaiken itse! Halusin siirtyä yhdenkertaisesta- kahdenkertaiseen kirjanpitoon, huomasin kuitenkin nopeasti että tarvitsen apua. Katia opetti minulle kahdenkertaisen kirjanpidon perusteet sekä antoi minulle työkalut, joista oli helppo jatkaa tilikauden kirjaamista. Ensin asennettiin yhdessä ilmainen kirjanpito-ohjelma, räätälöitiin toimintaan sopiva tilikartta sekä harjoiteltiin erin tyyppisten tilitapahtumien kirjaamista. Lisäksi Katia avasi minulle selväkielisellä tavalla tuloslaskelman, taseen sekä muiden tärkeiden raporttien analysoinnin. Tilinpäätöksen sekä Alv- ja veroilmoituksen teimme yhdessä, samalla oppien paljon uutta. Ehkä Katian omasta pitkästä yrittäjätaustasta johtuen, hän näkee ja osaa selittää asiat yrittäjän näkökulmasta, mikä tekee kommunikoinnista helppoa ja ymmärrettävää. Katia on myös hyvin kärsivällinen ;-). Suosittelen Katian palveluita kaikille pienyrittäjille jotka haluavat itse tehdä oman kirjanpitonsa kokonaan tai osittain, mutta ovat epävarmoja, eivät uskalla tai eivät osaa, mutta haluavat oppia. Vastaavaa, yksilöllisesti räätälöityä, oman liiketoimintasi tarpeita vastaavaa opetusta kirjanpitoon en ole löytänyt muualta. Suosittelen lämpimästi"! - Hans Moberg, Purna Yoga Helsinki 

 

 

Powered by Aava 3