Henkilökunta

 

Katia Enbuske

Kirjanpitäjä ja ratkaisukeskeinen valmentaja

Minulla on 19  vuoden kokemus yrittäjänä toimimisesta eri toimialoilla. Ennen tilitoimistouraani ehdin toimia ensin toiminimimuotoisena liikunnanohjaajana ja tanssinopettajana, sitten 8 vuoden ajan EtnoFitness-liikuntakeskuksen omistajana ja johtajana. Vastuullani oli yleisen liikkeenjohdon lisäksi markkinointi, palveluliiketoiminnan kehittäminen, tuotekehitys, immateriaalioikeudet ja henkilöstöhallinto. Johdin 20 hengen tiimiä, johon kuului toimistohenkilökuntaa, liikunnanohjaajia ja tanssinopettajia. EtnoFitness pääsi yli 100 julkaisuun: sanomalehtiin, naistenlehtiin, televisioon ja siitä kasvoi 1000 viikottaisen asiakkaan liikuntakeskus. Myin EtnoFitnessin (joka edelleen jatkaa toimintaansa samalla konseptilla uuden omistajan ohjauksessa), koska halusin tehdä jotain uutta: avasin Dancetone-verkkokaupan ja ryhdyin tuottamaan liikunta- ja tanssivideoita, joita on myyty paitsi kuluttajille, myös mm. kirjastoihin ympäri Suomen. Koulutustehtävissä ja ammatillisten koulutusten suunnittelu- ja markkinointitehtävissä olen toiminut jo vuodesta 2004, luotsannut mm. Dance Fitness Professionals-koulutusohjelmaa koulutuspäällikkönä ja koulutussuunnittelijana ja kehittänyt useita ammattilaisille suunnattuja liikuntatuotteita koulutusohjelmineen (EtnoBik®, JamBaila®, Kaiken Maailman Tuolijumppaa®, Kinesthetic Dance Training®, Lasten Tanssijumppa JAMI®). Olen myös toiminut aloittavien yrittäjien mentorina Naisyrittäjyyskeskuksen kautta.

Jo yrittäjäurani alussa opiskelin kirjanpidon ja taloushallinnon perusteet Haaga-Helia AMK:ssa osana tradenomi-koulutusta ja taloushallinto on liittynyt työnkuvaani alusta lähtien. Vuosien kuluessa numeroiden kanssa työskentely ja toisten yrittäjien konsultointi alkoi kiehtoa yhä enemmän ja päätin siirtyä markkinointipuolelta kokonaan taloushallinnon pariin. Päivitin tietoni opiskelemalla Markkinointi Instituutissa tilinpäätöstaitoisen kirjanpitäjän tutkinnon. Tein alkuun kirjanpitäjän töitä freelancerina useassa eri tilitoimistossa (CTY Oy, Länsi-Helsingin Kirjanpito Oy, Yrityspalvelu Tax-In Oy, Leppävaaran Tilipalvelu Oy), keräten kokemusta eri tyyppisistä asiakkaista ja toimialoista. Koska minulla oli jo pitkä kokemus omien yritysteni taloushallintotehtävistä ja pienyrityksen johtamisesta, etenin nopeasti yhä vaativampiin tehtäviin, hoitaen asiakasyritysteni kirjanpidon, palkanlaskennan, tilinpäätökset ja veroilmoitukset ja toimien myös tilitoimistoyrittäjien konsultoivana kumppanina.

Minulla on kokemusta mm. seuraavien toimialojen yrityksistä: asiantuntijapalvelut, vähittäiskauppa, ravintolatoiminta, maahantuonti, rakennusala, taksiliikenne, marginaaliverotuksen alainen matkatoimistoala, palvelujen myynti ulkomaille, osuuskuntatoiminta. Omien yritysteni kautta minulle on kertynyt kokemusta mm. yrityksen perustamisprosessista, yritysten välisistä sopimuksista, työsopimuksista, immateriaalioikeuksien suojaamisesta, erilaisista liiketoiminnan kehittämiseen tähtäävistä ohjelmista ja koulutuksista, venture-rahoituksen hakemisesta, tytäryhtiöiden perustamisesta ja yrityskauppaan liittyvistä kuvioita. Yrittäjäurani aikana olen perustanut neljä omaa yritystä ja kaksi tytäryhtiötä, suorittanut yhden liiketoimintasiirron ja kahden yrityksen myynnin.

Oman tilitoimiston perustaminen kävi ajankohtaiseksi, kun muilta yrittäjiltä ja entisiltä asiakkailta alkoi tulla pyyntöjä, että he haluaisivat suoraan asiakkaikseni. Katson tämän luottamuksesi työtäni kohtaan ja haluan palvella kaikkia asiakkaitani yhtä hyvin!

Entisen osaamisen lisäksi kävin 12 kuukautta kestävän ratkaisukeskeisen valmentajan koulutuksen v. 2019-2020 ja tarjoan nyt myös valmennusta asiakkailleni.

 

Emma Laatikainen

Avustava kirjanpitäjä

Emma opiskelee taloushallintoa ja työskentelee NovaVenturassa osa-aikaisesti avustavana kirjanpitäjänä. Emma oli alun perin  NovaVenturassa työharjoittelussa osana perusopintojaan. Emma jatkaa opintojaan Markkinointi Instituutissa ja tekee samalla tuntitöitä NovaVenturassa.

 

Yhteistyökumppaniverkosto

Silloin, kun en itse tiedä vastausta asiakkaan kysymykseen, selvitän asian yhteistyökumppaniverkostoni kautta tai luen asiaa käsittelevän lainsäädännön tai verottajan ohjeen. Tunnen juristeja, muita kokeneita kirjanpitäjiä ja tilitoimistojen omistajia, liikkeenjohdon konsultteja, revenue-asiantuntijoita ja myyntijohtajia, joiden avulla pyrin löytämään ratkaisun asiakkaan pulmaan. Asiakkaan tiedot säilyvät ehdottoman luottamuksellisina, ongelmasta keskustellaan paljastamatta yrityksen nimeä tai toiminnan yksityiskohtia.

 

Työntekijäksi Novaventuraan?

Olemme kiinnostuneita tulevaisuuden kyvyistä taloushallinnon saralla. Edellytämme kuitenkin hakijoilta yrittäjäkokemusta joltain toiselta alalta, taloushallinnon tutkintoa ja kykyä tehdä tilinpäätös useammalle eri yhtiömuodolle. Testaamme työnhakijoiden käytännön taidot niin kirjanpidon perustiliöintien osalta, tulkinnanvaraisissa tilanteissa kuin tilinpäätöksen yhteydessä, sekä alv-säännösten tuntemusta. Lisäksi testaamme, kuinka hyvin hakija tuntee osakeyhtiölain ja kirjanpitolain pykäliä ja käytäntöjä. Hakijan tulee myös osoittaa, että hän kykenee analysoimaan esimerkkiyritysten tilannetta, mahdollisuuksia ja riskejä ja pystyy ottamaan kantaa liiketoiminnan kannattavuuteen ja kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä. Ideaali työntekijämme omaa analyyttisen luonteen ja hyvän yleissivistyksen, on vilpittömän kiinnostunut liiketoiminnan kehittämisestä, omaa hyvät vuorovaikutustaidot ja seuraa globaalia taloustilannetta, osaa erottaa olennaisen epäolennaisesta, on työssään sekä tarkka, että ripeä ja tuntee useiden toimialojen käytännön arkea, sitoutuu työnsä laatuun ja hallitsee mm. kannattavuuslaskennan ja budjetoinnin perusteet. Mikäli kuvaus sopii sinuun, saat mielellään lähettää hakemuksen!

Mikäli opiskelet taloushallintoalaa ja kuvaus sopii sinuun kaikilta muilta osin, paitsi taloushallinnon työkokemuksen osalta, olet tervetullut ottamaan yhteyttä. Olemme myös kiinnostuneita henkilöistä, jotka haluavat kasvaa vastuulliseen, mutta antoisaan tehtävään ja ovat valmiita tekemään töitä oppiakseen ensiluokan kirjanpitäjiksi.

Jos olet markkinoinnin ja erityisesti digimarkkinoinnin osaaja, olemme myös kiinnostuneita yhteistyökumppanuudesta. Edellytämme kaikilta hakijoilta kykyä tuoda innovatiivisia ideoita ja ratkaisuja, kykyä "Think outside the box".

 

Powered by Aava 3